Нетрикойн – диверсификацията като път към успеха – нашето мнение

Нетрикойн – диверсификацията като път към успеха – нашето мнение

Поради относително кратката си история и специалните характеристики, инвестирането в криптовалути се различава значително от играта на други инвестиционни пазари. Следователно много неща, които са често срещани и очевидни за опитни „традиционни“ инвеститори, могат да бъдат сериозна грешка на крипто-пазара. Въпреки това, някои от основните принципи все още се прилагат, а с малко знания и предпазливост някои добри практики могат да бъдат „преведени“ в света на криптовалутите. Една от тези практики е така наречената диверсификация на портфейла.

Инвестиране в криптовалути

Криптовалутите, тоест виртуални пари или токени, налични в децентрализирана мрежа, независима от централния емитент, са едни от най-популярните инвестиционни активи на 21-ви век. Не без основание, защото широкият им набор от приложения, иновативното използване на революционната блокчейн технология и сигурността ги превръщат в истинска технология на бъдещето. Въпреки това, специфичният им характер прави инвестирането в тези футуристични активи малко сложно както за неспециалисти, така и за опитни играчи на борсата.

Пазарът на криптовалути е много по-динамичен и плавен. Често се наблюдават големи скокове или други резки промени. Освен това борсите са пълни с различни монети, токени и алткойни, в които можете да инвестирате средствата си с различни нива на популярност, капитализация и цени. Струва си да се има превдив, че цената на криптовалутите се определя преди всичко от тяхната популярност и едва на второ място от тяхната полезност или иновации. Освен това закупуването и съхранението на криптовалутни единици, освен че изисква осигуряването на добър източник, също така изисква подходяща програма, на която да се съхраняват.

Всички тези аспекти на инвестирането на пазара на криптовалути означават, че прагът за влизане може да е твърде висок за някои заинтересовани, независимо от нивото на доставка при „традиционното“ инвестиране. За късмет, нарастващата популярност на този актив означава, че има все по-ефективни решения и разбираеми материали, които не само помагат за разпространението на знания за тази сравнително нова технология, но също така предлагат възможност за прилагане на известни инвестиционни практики, като например гореспоменатата диверсификация на портфейла.

Диверсификация – основният принцип

Диверсификация на портфейла означава инвестиране на средствата на инвеститора в няколко различни актива, вместо залагането им в една инвестиция или само един вид. Това е много популярна практика, която много инвеститори използват почти инстинктивно. Тази практика дава възможност за ограничаване на загубите в случай на внезапни промени в определен сектор, безопасно разширяване на хоризонтите или предприемане на инвестиции с различна степен на риск. Благодарение на това потенциалните загуби от една инвестиция могат да бъдат покрити с печалбата от друга и така инвеститорът не губи всичките си средства заради една спънка.

Тази практика изглежда доста очевиден ход за пазар, който е толкова плавен и динамичен като пазара за криптовалути. Въпреки това, заради технологичните ограничения малко инвеститори се фокусират върху диверсификацията на своите криптовалути. Познаването на една виртуална валута в дълбочина, заедно с намирането на солидно място за търговия, правилния електронен портфейл и прилагането на правилните мерки за сигурност, може да отнеме много време и да бъде изтощително, особено за начинаещите инвеститори.

За късмет, общността и пазарът, свързани с криптовалутите, бдят за нуждите на потенциалните инвеститори, така че в отговор на този проблем беше създаден удобен инвестиционен продукт, предназначен за улесняване на първите стъпки към диверсификация. Става въпрос за Нетрикойн, който предлага единици от две обещаващи алткойни и висококачествени материали за тях.

Две на цената на една – Нетрикойн

Комплектът Нетрикойн е уникален инвестиционен продукт, насочен главно към начинаещи или амбициозни инвеститори, които искат да разширят знанията си и да изследват тайните на диверсификацията в контекста на крипто пазара. Продуктът включва единици от две обещаващи криптовалути – Стелар Луменс и Биткойн Кеш, които клиентът ще получи в съотношение 50/50. Това означава, че единиците ще бъдат закупени на една и съща цена, дори количеството да се различава.

Комбинацията на тези две алткойна, които имат различни приложения, е добър пример за диверсификация, позволяваща на клиента да види приликите и разликите между тях. Благодарение на това те не си пречат един на друг и следователно успехът на единия от тях не намалява шансовете за развитие на другия. В допълнение, освен самите единици, потребителят също така получава достъп до висококачествена образователна платформа, която съдържа много обучения и материали. С тяхна помощ клиентът може не само да опресни основната и най-важна информация относно инвестирането на крипто пазара, но също така да научи подробности за историята, технологията и използването на придобитите единици, както и ценни съвети за диверсификацията и потенциалната посока на по-нататъшното развитие на крипто технологията.

Специално за начинаещи, този продукт предлага още едно удобство – съхранението на единици в професионално обезопасен портфейл с помощта на карта с код Нетрикойн.

Удобно и безопасно съхранение

Благодарение на картата с кода Нетрикойн, клиентът може да пропусне трудоемкия процес на търсене, регистриране и осигуряване на електронни портфейли, които са съвместими със закупените криптовалути. Вместо това, комплектът Нетрикойн съдържа физическа карта с код за достъп до портфейла, създаден и защитен от професионалисти, където клиентът може да наблюдава активите си.

Благодарение на тази формула, кодът за достъп съществува само на хартиен носител, което значително намалява риска от кражба на единици от хакер или интернет крадец. Също така дава на потребителя най-високо ниво на сигурност, без притеснения относно ръчното им намиране и внедряване. Освен това кодът за достъп Нетрикойн е също така паролата, която разрешава всички операции на единиците. За да ги продаде или управлява, клиентът трябва само да осъществи едно телефонно обаждане и да потвърди транзакцията със своите данни и код за достъп.

Бъдещето на Стелар и Биткойн Кеш

Стелар Луменс и Биткойн Кеш са две еднакво обещаващи криптовалути, които имат светло бъдеще през 2021 г. Независимо от това, профилите им значително се различават.

Стелар Луменс принадлежат към категорията алткойни, определяни като „токени“. Това са валути, които съществуват в рамките на определена платформа, съставляващи нейния вътрешен обмен или активиращи специфични функции, като например трансфер на стоки или интелигентни договори. Лумените, наричани още XLM, са символ на платформата Стелар, която е място за обмен на много стоки и услуги между големи корпорации и частни лица. Благодарение на стабилното си развитие, високата си гъвкавост, ниските цени и бързите транзакции, Стелар има много силна позиция на пазара на криптовалути.

От друга страна Биткойн Кеш, известен също като BCH или Bcash, е истинско изпълнение на идеята за „Bitcoin 2.0“, запазвайки всички предимства на тази първа криптовалута и премахвайки много от най-големите й недостатъци. Подобно на „оригиналния“ биткойн, Bcash е монета. Това означава, че се използва за ежедневни плащания като заместител на фиатните валути. Неговата много по-висока честотна лента и по-добрата мащабируемост означават, че е солидна алтернатива на емблематичния, макар и остарял BTC.

Тези две криптовалути, въпреки различията си, имат един важен общ момент – и двете имат репутацията на потенциално най-доходоносните инвестиции за 2021, както и много експерти прогнозират бързия им растеж през следващите години. Затова комбинирането им е добър начин за диверсификация на виртуалния портфейл.

Нетрикойн е продукт, който съчетава много аспекти и предимства, което го прави много изчерпателен комплект. Комбинира два вида единици с висококачествени образователни материали относно придобитите криптовалути, инвестиции и диверсификация, като същевременно освобождава клиента от необходимостта ръчно да търси, регистрира и защитава акаунта в приложението за електронен портфейл или на платформата за обмен – това го прави чудесен избор за начинаещи инвеститори. По-напредналите играчи със сигурност също могат да се възползват от офертата, за да получат потенциално ценни единици и да използват предоставените материали, за да освежат и организират знанията си.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *