Stellar kryptovaluta og dens muligheter – hvordan og hvorfor skaffe seg den?

Stellar kryptovaluta og dens muligheter – hvordan og hvorfor skaffe seg den?

Til tross for at boblen sprakk i 2018 og til tross mange kommentarer som forutsier at det vil kollapse, utvikler kryptovalutamarkedet seg fortsatt dynamisk, og altocins som fungerer der, er fortsatt overraskende. Den siste «oppdagelsen» som vekket oppmerksomhet til mange brukere og investorer, er Stellar-plattformen og dens tokens, Stellar Lumens.

Stellar … en kryptovaluta unik alle andre?

Stellar er en plattform som baserer på blockchain-teknologien, der man kan bytte valuta, tjenester, produkter og mer. Transaksjonen er nesten øyeblikkelig og kostnaden er veldig liten. Stellar Lumens-kryptovalutaen er en token som brukes på nettstedet som et mellomledd i byttet. Å ha et par enheter på kontoen er også det eneste kravet for å fullføre transaksjonen.

Stellar er ganske unikt, ikke bare på grunn av sin hastighet og skalerbarhet, men også fordi den er lett tilgjengelig for store selskaper eller banker, så vel som enkelte brukere. Takket være denne brede målgruppen kan Stellar brukes på mange forskjellige områder. Så det er ikke rart at den er så populær blant både potensielle brukere og investorer på alle mulige ferdighetsnivåer.

Oppstarten og effekter

Stellar ble opprettet i 2014 av programutvikler Jed McCaleb, kjent f.eks. fra jobben med Ripple, og jurist Joyce Kim som spesialiserer seg på investeringsrett. Sammen grunnla de en ideell organisasjon kalt Stellar Development Foundation. De fikk en stor hjelp i form av et lån på 3 millioner dollar fra Stripe-CEO Patrick Collinson for å starte prosjektet og organisasjonen. På den måten var de i stand til å utvikle en åpen kildekode Stellar som gjør det mulig å bytte penger, produkter og tjenester over hele verden nesten umiddelbart og til en minimal kostnad. Opprinnelig var plattformen basert på Ripple-protokollen skrevet av McCaleb, men allerede i 2015 ble den erstattet av Stellar Consensus Protocol, mer tilpasset plattformens krav og behov. I 2016 ble Lightning Network implementert, noe som betydelig fremskyndte tempoet i transaksjonskjøring og forbedret skalerbarhetenen til hele nettverket.

Prosjektet ble vellykket fullført, og har utviklet seg jevnlig siden den gang, samtidig som det opprettholder lave transaksjonskostnader og stor tilgjengelighet for alle interesserte parter. En transaksjon koster for tiden bare 0,00001 XLM (Stellar Lumens), det vil si omtrent 0,00000296 USD. For å unngå å overbelaste nettverket, bruke det til å opprette for mange kontoer eller spre spam i stor skala, er det imidlertid innført et minimumsbeløp som må være tilgjengelig i lommeboken for at en transaksjon blir mulig. Selv om det ikke er høyt, for det er bare 1 XLM, hjelper det med å avskrekke potensielle svindlere fra å opprette flere kontoer for å manipulere nettverket.

Foreløpig er Stellar en av de mest berømte kryptovalutaene i topp 10 i forhold til kapitalisering. Det praktiske aspektet av plattformen gjør prisen på Stellar Lumens ganske stabil sammenlignet med coins, dvs. kryptovalutaer ment direkte for å erstatte tradisjonelle valutaer, og til og med sammenlignet med andre tokens.

En lønnsom investering?

Helt fra begynnelsen skulle Stellar fungere som en plattform der det ville være mulig å overføre midler billig, enkelt og raskt, til og med til den andre siden av verden. Derfor er konstant utvikling og å skaffe nye partnere over hele verden det grunnleggende i strategien til Stellar Development Foundation. Og derfor startet stiftelsen i slutten av 2017 samarbeid med den nigerianske SureRemit, og i begynnelsen av 2021 kunngjorde Ministeren for digital transformasjon i Ukraina at man startet partnerskap med SDF innen transformasjon av den ukrainske digitale infrastrukturen.

Hver påfølgende partner som Stiftelsen skaffer seg, gjør plattformen mer global, praktisk, tilgjengelig for borgere så vel som forskjellige bedrifter eller selskaper. Ikke rart da at bruk og interesse for plattformen og Stellar Lumens vokser. Dessuten tiltrekker Stellar seg ikke bare potensielle partnere eller brukere, men også private og profesjonelle investorer. Derfor blir det stadig flere spørsmål om hvor og hvordan man kan skaffe seg XLM-enhetene.

Anskaffelse …

Stellar Lumens er ønsket ikke bare av investorer som håper at prisen vil øke på langt sikt, men også av potensielle brukere. Det er verdt å huske at plattformen fortsatt krever å ha minst ett Lumen i lommeboken for å kunne foreta noen transaksjoner. Derfor er interessen for XLM-enhetene stor. Av den grunn er det flere og flere steder som inkluderer disse tokens i oversiktene sine.

Det mest populære stedet å skaffe coins, altcoins og tokens er kryptobørser. Disse plattformene er det første stedet som besøkes av kryptoentusiaster som er interessert i å anskaffe nye enheter, noe som gjør dem uoffisielt til en «standard» måte å kjøpe kryptovalutaer på. Den eksakte listen over kryptobørser der man kan kjøpe Stellar Lumens er tilgjengelig på SDF sin offisielle nettside.

Det er imidlertid verdt å huske at handel på en kryptobørs krever at man har en passende wallet. På grunn av egenskapene sine har Stellar litt høyere krav til e-lommebok enn de fleste kryptovalutaene. Derfor er det ikke alle wallets som er egnet for lagring av disse spesifikke enhetene, noe som kan være en spesielt vanskelig oppgave for nybegynnere som kanskje ikke vet hvordan de skal velge og sikre kontoen sin på plattformen med kryptolommebok.

Heldigvis finnes det metoder for å unngå dette problemet og skaffe enheter av en amatør på en enkel og trygg måte.

Stellar-sett, det vil si en pakke med kryptovaluta

En av slike metoder er å bruke Stellar-innføringssett som inneholder mye nyttig læringsmateriell for nybegynnere. Det inneholder ikke bare kunnskap om kryptovalutaer som lett kan tilegnes, historie om kryptovalutaer og deres anvendelse generelt, men også en liten bonus i form av noen få XLM-enheter, ment for å hjelpe amatører med å tilegne seg kunnskapen og bruke teorien i praksis.

Takket være dette produktet kan folk som er interessert i å bruke Stellar, så vel som temaet kryptovalutaer, få den nødvendige kunnskapen. Dette vil igjen gi dem et solid, relevant grunnlag, og ved hjelp av det vil de forstå verden av kryptografiske valutaer bedre, og de blir i stand til å bevege seg tryggere i kryptovalutamarkedet ved å bruke og investere i forskjellige coins og tokens.

I tillegg muliggjør gratis enheter som er inkludert i settet, å skaffe seg trygt tokens som ellers ville være vanskelige å lagre og sikre. Produsenten av Stellar-sett tilbyr nemlig en mulighet til å overføre bonusen til en e-lommebokonto opprettet av ham. På den måten kan produsenten frita kunden fra plikten til å finne og sikre wallet på egen hånd. Og slik kan en nybegynnerinvestor skaffe seg sine første midler og den nødvendige kunnskapen på en enkel og trygg måte.

Er det verdt? Vår mening om Stellar-sett

På grunn av sin globale natur og brede, praktiske bruk er Stellar definitivt en av de mest interessante tokens som er tilgjengelige på markedet nå. Ikke rart at den blir mer og mer populært blant investorer, selskaper, brukere og til og med statlige representanter. Det globale aspektet av plattformen, dens lave driftskostnader og brukervennlighet gjør at Stiftelsen ikke har noe problem med å finne nye partnere i forskjellige deler av verden, og tilbyr sine tjenester til et stadig bredere publikum. Takket være dette kan man trygt anse at det er en veldig lovende plattform som har sjanse til en stor internasjonal suksess og en stabil vekst i mange år.

Uavhengig av ferdighetsnivået innen temaet kryptovalutaer er det verdt å interessere seg for Stellar og kjøpe den via børsen for de litt mer erfarne eller rettet mot entusiaster av Stellar-sett. Meninger om Stellar-plattformen eller Stellar Lumens-tokens er hovedsakelig positive, og Stellar Development Foundation holder på å utvikle verket sitt og skaffe seg nye partnere. Derfor er det verdt å sette pris på funksjonaliteten til Stellar allerede i dag og delta i prosjektet som har sjansen til å revolusjonere økonomien over hele verden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *