Kryptovallutan Stellar och dess funktioner – hur och varför få tag i den?

Kryptovallutan Stellar och dess funktioner – hur och varför få tag i den?

Trots bubblan sprack år 2018 och många kommentarer ch många kommentarer som förutspådde dess sammanbrott fortsätter kryptovalutamarknaden att utvecklas, och altcoins som finns på den fortsätter att överraska. Den senaste “upptäckten” som har uppmärksammats av många användare och investerare är Stellar-plattformen och dess tokens, Stellar Lumens.

Stellar… en kryptovaluta som skiljer sig från alla andra?

Stellar är en plattform baserad på blockchain-teknik, där du kan växla valutor, tjänster, produkter med mera. Transaktionen är nästan ögonblicklig, och avgiften är mikroskopiskt. Kryptovalutan Stellar Lumens är token som används på webbplatsen som mellanliggande medel i en utbyte. Att ha några enheter på kontot är också det enda kravet för att göra en transaktion.

Stellar är unik inte bara på grund av sin snabbhet och skalbarhet, utan också för att den är lättillgänglig för både stora företag och banker, såväl som individuella användare. Med denna breda målgrupp har Stellar många applikationer inom olika områden. Därför är det inte förvånande att detta är ett populärt intresseobjekt för både potentiella användare och investerare på olika nivåer av komplexitet.

Ursprung och effekter

Stellar skapades 2014 av programmerare Jed McCaleb, känd för bl.a. arbetet med Ripple, och Joyce Kim som är advokat som specialiserat sig på investeringsrätt. Tillsammans grundade de en ideell organisation som heter Stellar Development Foundation. En $ 3 miljoners lån från Stripe VD, Patrick Collinson, hjälpte dem att starta projektet och organisationen. Som ett resultat kunde de utveckla ett Stellar-protokoll med öppen källkod, vilket gör att man kan utväxla pengar, produkter och tjänster runt om i världen nästan omedelbart och med minimal kostnad. Ursprungligen var plattformen baserad på Ripple-protokollet, skrivet av McCaleb, men år 2015 utbyttes det mot Stellar Consensus Protocol, mer lämpligt för plattformens krav och behov.  I sin tur genomfördes Lightning Network 2016, vilket väsentligt påskyndade transaktionernas genomförande och förbättrade skalbarheten för hela nätverket.

Projektet var en framgång och har fortsatt att växa stadigt sedan dess, samtidigt som låga transaktionskostnader och enkel tillgänglighet för alla intressenter upprätthålls. En transaktion kostar för närvarande bara 0,00001 XLM (Stellar Lumens), eller cirka 0,00000296 dollar. Men för att undvika att överbelasta nätverket, använda det för att skapa för många konton, eller sprida spam i stor skala, har ett minimibelopp som måste finnas tillgängligt på plånboken för att tillåta en transaktion införts. Medan det inte är högt, bara 1 XLM, hjälper det att avskräcka potentiella lurendrejare från att skapa flera konton för att manipulera nätverket.

För närvarande är Stellar en av de mest kända kryptovalutor, rankeras i topp 10 kryptovalutor när det gäller kapitalisering. Den praktiska aspekten av plattformen gör priset på Stellar Lumens ganska stabilt jämfört med coins, det vill säga kryptovalutor utformade direkt för att ersätta traditionella valutor eller till och med för andra tokens.

En lönsam investering?

Från början var Stellar tänkt att fungera som en plattform där det skulle vara möjligt att skicka pengar billigt, enkelt och snabbt, även till andra sidan världen. Således är den ständiga utvecklingen och förvärvet av nya partners runt om i världen grunden för strategin för Stellar Development Foundation. Därför, i slutet av 2017, etablerade fonden samarbete med den nigerianska SureRemit, och i början av 2021 meddelade ministern för Digital omvandling av Ukraina ett partnerskap med SDF för att omvandla den ukrainska digitala infrastrukturen.

Varje efterföljande partner som stiftelsen förvärvar gör plattformen mer global, praktisk och tillgänglig för både medborgare och olika företag eller korporationer. Så det är ingen överraskning att användningen och intresset för plattformen och Stellar Lumens växer. Dessutom lockar Stellar inte bara potentiella partners eller användare, utan även investerare, både privata och professionella. Således finns det fler och fler frågor om var och hur man köper XLM-enheter.

Förvärv…

Stellar Lumens är efterfrågade inte bara av investerare som förväntar sig att priset ökar på lång sikt utan också av potentiella användare. Det är värt att komma ihåg att plattformen fortfarande kräver att du har minst en Lumen i din plånbok för att slutföra alla transaktioner. Därför är intresset för XLM-enheter högt. Följaktligen innehåller fler och fler platser dessa tokens i sina scheman.

Den mest populära platsen att köpa alla slags coins, altcoins och tokens är kryptobörser. Dessa plattformar är den första platsen där kryptoentusiaster intresserade av att förvärva nya enheter gör dem inofficiellt till “standardsätt” att köpa kryptovalutor. Den exakta listan över kryptobörserna där du kan köpa Stellar Lumens finns tillgänglig på den officiella sidan av SDF.

Det är dock värt att komma ihåg att handel på kryptobörsen kräver en lämplig plånbok. På grund av dess egenskaper har Stellar något högre krav på e-plånbok än de flesta kryptovalutor. Därför kan inte alla wallets vara lämpliga för lagring av dessa specifika enheter, vilket kan vara särskilt utmanande för nybörjare som kanske inte vet hur man väljer och säkrar sitt konto på kryptoplånbok-plattformen.

Lyckligtvis finns det sätt att kringgå  detta problem och få enheter på ett enkelt och säkert sätt av en amatör.

Paketet Stellar, eller ett paket med kryptovaluta

Ett sådant sätt är att använda Utbildningspaketet Stellar, som innehåller många användbara läromedel för nybörjare. De innehåller inte bara lätt förståelig kunskap om kryptovalutor, deras historia och applikationer i allmänhet, utan också en liten bonus i form av några XLM-enheter, i syfte att hjälpa nybörjare att assimilera kunskap och använda den förvärvade teorin i praktiken.

Med denna produkt kan personer som är intresserade av att använda Stellar, liksom kryptovalutor i över huvud taget, få den nödvändiga kunskapen. Detta kommer i sin tur att ge dem en solid, väsentlig grund, tack vare vilken de kommer att förstå världen av kryptografiska valutor bättre och kommer att kunna navigera kryptomarknaden mer självsäkert, använda och investera i olika coins och tokens.

Dessutom tillåter de kostnadsfria enheterna som ingår i paketet att säkert köpa tokens som annars skulle vara svåra att lagra och skydda. Producenten av Paketet Stellar erbjuder möjlighet att överföra bonusen till det e-plånbokskonto som skapats. På så sätt kan producenten avlasta kunden från att behöva hitta och skydda walleten av sig själv. Därför kan en nybörjare investerare få sina första medel och nödvändig kunskap på ett enkelt och säkert sätt.

Är det värt det? Vår åsikt om paketet stellar

På grund av sin globala natur och breda praktiska tillämpning är Stellar faktiskt en av de mest intressanta tokens på marknaden idag. Därför är det inte förvånande att det blir allt populärare bland investerare, företag, användare och till och med representanter för stater. Plattformens globala aspekt, den låga kostnaden för att använda den och användarvänligheten gör det enkelt för Stiftelsen att hitta nya partners i olika delar av världen och erbjuda sina tjänster till en allt större allmänhet. Detta gör det möjligt för oss att med tillförsikt säga att detta är en mycket lovande plattform som har en chans till stor internationell framgång och stabil tillväxt under många år framöver.

Oavsett hur avancerad du är i ämnet kryptovalutor, kan du bli intresserad av Stellar och få det genom börsen för dem som är lite mer erfarna, eller Paketet Stellar som är avsett för amatörer. Omdömen om  Stellar-plattformen eller tokens Stellar Lumens tokens är mest positiva, och Stellar Development Foundation slösar inte tid på att utveckla sin skapelse och förvärva nya partners. Därför är det värt att utvärdera funktionaliteten hos Stellar idag och delta i ett projekt som har en chans att revolutionera finansområdet runt om i världen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *