Криптовалутата Stellar и нейните възможности – как и защо да я придобием?

Криптовалутата Stellar и нейните възможности – как и защо да я придобием?

Въпреки спукването на балона през 2018 година и многобройните коментари, прогнозиращи неговия упадък, пазарът за криптовалутата продължава да процъфтява и да се развива, а функциониращите на него електронни монети да ни изненадват. Последното „откритие“, което прикова вниманието на много потребители и инвеститори е платформата Stellar и функциониращите в нея токени, Stellar Lumens.

Stellar… криптовалута различна от всички останали?

Stellar е платформа, основаваща се на блокчейн технологията, в която можете да обменяте валута, услуги, продукти и не само. Транзакцията става почти моментално, а разходите за нея са микроскопични. Криптовалутата Stellar Lumens е токен, използван  в уебсайта като посредничещо средство за обмяна. Притежанието на няколко единици в акаунта е също едно от изискванията за извършване на транзакцията.

Stellar е доста уникален не само по отношение на своето бързо темпо и мащабност, но също и защото е лесно достъпен както за големите корпорации и банки, така и за отделните потребители. Благодарение на тази широка целева група, Stellar намира множество приложения в различни области. Нищо чудно тогава, че се превръща в популярен обект на интерес както от страна на потенциалните потребители, така и от страна на инвеститорите от различните йерархични нива.

Началото и ефектите

Stellar е създаден през 2014 г. от програмиста Джед МакКалеб, известен с работата си за Ripple и адвокатката Джойс Ким, която се специализира в инвестиционното право. Заедно те създават организация с нестопанска цел, наречена Stellar Development Foundation. За стартирането на този проект и организация много им помага заемът от главния изпълнителен директор на Stripe Патрик Колисън в размер на 3 милиона долара. Благодарение на това успяват да разработят източника с отворен протокол Stellar, който дава възможност за обмяната на пари, продукти и услуги в целия свят почти незабавно и с минимални разходи. Първоначално платформата се базира на написания от МакКалеб протокол за Ripple, но още през 2015 г. той е заменен  с протокола Stellar Consensus, по-приспособен към изискванията и нуждите на платформата. На свой ред през 2016 г. е въведена мрежата Lightning Network, която значително ускорява темпото на извършване на транзакциите и подобрява мащабността на цялата мрежа.

Проектът завършва с успех и оттогава продължава да се развива стабилно, като същевременно запазва ниските разходи за транзакции и лесния достъп за всички заинтересовани. В момента една транзакция струва само 0.00001 XLM (Stellar Lumens) или приблизително около 0.00000296 USD. Но, за да се избегне претоварването на мрежата, нейното използване за създаването на прекалено много акаунти или разпространяване масово на спам съобщения, е въведена минимална квота, която трябва да е налична в портфейла, за да може да се извърши транзакцията. Въпреки че не е висока, изисква се наличие само на 1 XLM, но това помага за обезсърчаването на евентуалните измамници да създават множество акаунти с цел манипулиране на мрежата.

В момента Stellar е една от най-известните криптовалути, които се намират в топ 10 по отношение на капитализацията им. Практическият аспект на платформата спомага цената на Stellar Lumens да е доста стабилна в сравнение с койнтите, т.е. криптовалутите, предназначени за директна замяна на традиционните валути, а дори за другите токени.

Изгодна инвестиция ли?

От самото си начало Stellar трябваше да служи като платформа, в която да може евтино, лесно и бързо да се изпратят средства дори до другия край на света. Затова постоянното развитие и придобиването на все повече нови партньори от целия свят са в основата на стратегията на Stellar Development Foundation. Ето защо в края на 2017 г. фондацията започна сътрудничество с нигерийския SureRemit, а пък още в начало на 2021 г. министърът на цифровата трансформация на Украйна обяви стартирането на партньорското си сътрудничество със SDF в трансформацията на украинската цифрова инфраструктура.

Всеки следващ партньор, който набира Фондацията, спомага за това платформата да бъде още по-глобална, практична, достъпна както за гражданите, така и за различните фирми или корпорации. Така че никак не е чудно, че използването и интересът към платформата и Stellar Lumens се увеличава. Освен това Stellar привлича не само потенциални партньори или потребители, но също и частни и професионални инвеститори. В тази връзка все по-често се появява въпросът къде и по какъв начин могат да се получат XLM единици.

Получаване…

Stellar Lumens са търсени не само от инвеститорите, които разчитат на увеличение на цената им в бъдеще, но също и от потенциалните потребители. Добре е да не забравяме, че в платформата продължава да е задължително условието в портфейла да има най-малко един Lumen, ако целим извършване на каквато и да е транзакция. Затова именно интересът към XLM единиците е висок. А това води до още повече места, където вземат под внимание тези токени в своите разчети.

Най-популярното място за получаване на всякакви коинти, алткойни и токени са криптоборсите. Тези платформи са първото място, където проверяват почитателите на криптовалутата, които са заинтересовани да придобият нови единици, правейки от тях неофициално, „по-подразбиране“ покупки на криптовалута. Подробният списък на борсите за криптовалута, където могат да бъдат закупени Stellar Lumens, е достъпен на официалния уебсайт на SDF.

Добре е обаче да не забравяте, че търговията на криптоборсата изисква наличието на съответния електронен портфейл. По отношение на своите характеристики, Stellar има малко по-високи изисквания за електронния портфейл от повечето криптовалути. Ето защо не всички портфейли могат да са подходящи за съхранението на тези специфични единици, което може да бъде особено трудна задача за начинаещите, които може да не знаят как да изберат и защитят акаунта си в платформата за криптопортфейли.

За щастие, съществуват начини за преодоляване на този проблем и получаване на единици по лесен и безопасен за аматьорите начин.

Пакет Stellar или пакет с криптовалута

Един от тези начини е да се възползвате от Образователния пакет Stellar, който съдържа много образователни помощни материали, предназначени за начинаещите. Те съдържат не само лесни за усвояване знания за криптовалутата, нейната история и приложение като цяло, но също и малък бонус под формата на няколко XLM единици, които целят да подпомогнат аматьорите в получаването на знания и използването на научената теория на практика.

Благодарение на този продукт, заинтересованите да ползват Stellar лица, а също и интересуващите се от темата за криптовалутата, могат да получат необходимите познания. Той на свой ред ще им осигури солидни, основни познания, благодарение на които по-добре ще разберат света на криптографичната валута и ще са в състояние да действат на криптопазара, ползвайки и инвестирайки в различни коинти и токени.

Допълнително, безплатните единици, добавени към пакета, дават възможност по безопасен начин да получите токени, които в друг случай биха били трудни за съхранение и опазване. Производителят на Пакета Stellar пък предлага опции за получаване на бонуси в създадените от него акаунти в електронния портфейл. По този начин производителят може да облекчи клиента в задълженията му да намери и обезпечи портфейла самостоятелно. Така начинаещият инвеститор може да получи своите първи средства и необходимите знания по лесен и безопасен начин.

Заслужава ли си? Нашето мнение за пакета stellar

От гледна точка на глобалния си характер и широката, практическа употреба, Stellar определено е един от най-интересните токени, предлагани на пазара днес. Така че, няма нищо чудно, че той набира все по-голяма популярност както сред инвеститорите, корпорациите, потребителите, така и сред държавните представители. Глобалният аспект на платформата, ниските разходи за използване и лекотата на обслужване дават възможност на Фондацията да няма проблеми с намирането на нови партньори в различни части на света, предлагайки своите услуги на все по-широка аудитория. Благодарение на това можем смело да кажем, че това е платформа с голямо бъдеще, която има шанс за голям, международен успех и стабилен растеж в продължение на много години.

Независимо от Вашето ниво на познания по темата за криптовалутата, трябва да проявите интерес към Stellar и да си го набавите посредством борсата, ако  сте от хората, които имат малко повече опит или посредством предназначения за аматьорите Пакет Stellar. Мненията за платформата Stellar или токените Stellar Lumens са определено положителни, а Stellar Development Foundation не напразно развива своето дело и набира на нови партньори. Ето защо си струва още днес да оцените функционалността на Stellar и да вземете участие в проекта, който има шанс да революционизира финансите по целия свят.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *