Επένδυση σε κρυπτονομίσματα – Το Πακέτο Ripple είναι κερδοφόρο; Η άποψή μας.

Επένδυση σε κρυπτονομίσματα – Το Πακέτο Ripple είναι κερδοφόρο; Η άποψή μας.

Τα πρόσφατα δημοφιλή επενδυτικά πακέτα με κρυπτονομίσματα αποτελούν απάντηση στις ανάγκες των αρχάριων επενδυτών. Η επιτυχία τους φαίνεται να πηγάζει από την προσθήκη του δωρεάν κρυπτονομίσματος στο εκπαιδευτικό υλικό. Ωστόσο, αξίζει μία επένδυση συγκεκριμένα στο Πακέτο Ripple;

Ο κόσμος έχει τρελαθεί με αυτό το ηλεκτρονικό νόμισμα

Το πρώτο αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα, το bitcoin, δημιουργήθηκε το 2009 από τον ψευδώνυμο εργολάβο Satoshi Nakamoto. Τα επόμενα χρόνια δημιουργήθηκαν εκατοντάδες άλλα νομίσματα, αλλά πολύ λίγα από αυτά κατάφεραν να αποκτήσουν επιτυχία, επειδή λίγα πλησίασαν τις τεχνολογικές καινοτομίες. Ωστόσο, ορισμένα είδη ηλεκτρονικών νομισμάτων θεωρήθηκαν μελλοντικά κερδοφόρα, γεγονός που οδήγησε γρήγορα τους επενδυτές να επενδύσουν σε αυτά το κεφάλαιό τους.

Τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται κυρίως εκτός υπαρχόντων τραπεζικών και κρατικών οργανισμών, ενώ συνήθως οι διάφοροι τύποι κρυπτοχρηματιστηρίων υπάρχουν ξεχωριστά από τα παραδοσιακά χρηματιστήρια. Αν και αυτά τα εναλλακτικά, αποκεντρωμένα νομίσματα βρίσκονται στο αρχικό στάδιο ανάπτυξής τους, παρουσιάζουν μοναδικό δυναμικό ώστε να χτυπήσουν τα υπάρχοντα συστήματα νομισμάτων και πληρωμών.Από τον Ιούνιο του 2017, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια και ο υψηλός ημερήσιος όγκος έχει ήδη ξεπεράσει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα έγιναν δημοφιλείς το 2015 παρόλο που το πρώτο ηλεκτρονικό νόμισμα είχε ήδη δημιουργηθεί έξι χρόνια νωρίτερα. Επίσης, εκείνο το έτος οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι που σχετίζονταν με μεγάλες εταιρείες άρχισαν να εξετάζουν τα κρυπτονομίσματα σε μεγάλο βαθμό. Το ενδιαφέρον για τα ψηφιακά νομίσματα προέκυψε από διάφορους παράγοντες: από τη χρησιμότητα της τεχνολογίας αλυσίδας κοινοποιήσεων (blockchain), τις πιθανές εφαρμογές στις επιχειρήσεις και τη δυνατότητα αντιμετώπισης των κρυπτονομισμάτων ως ένα επενδυτικό αγαθό με υψηλή μεταβλητότητα.

Επένδυση σε κρυπτονομίσματα

Τα κρυπτονομίσματα είναι ένα κερδοσκοπικό στοιχείο. Αυτό το είδος επένδυσης ονομάζεται συχνά «buy the dips». Ο όρος αυτός αναφέρεται στην αγορά μεγαλύτερης ποσότητας κρυπτονομισμάτων καθώς πέφτει η τιμή και κατά τη διάρκεια διόρθωσης. Για να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο buy the dips, πρέπει να έχετε τη γνώση που θα σας επιτρέψει να αναλύσετε τα γραφήματα, τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες κινήσεις και τις ιστορικές τάσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Οι επενδυτές που αγοράζουν έχοντας ως βάση αυτόν τον κανόνα, μπορούν να αποφασίζουν για μία γρήγορη πώληση (βραχυπρόθεσμη επένδυση) ή να κρατούν το κρυπτονόμισμα για να χτίζουν μία μακροπρόθεσμη θέση (μακροπρόθεσμη επένδυση).

Ένας άλλος τύπος στρατηγικής είναι να αγοράζετε όταν οι τιμές είναι χαμηλότερες από τον ιστορικό μέσο όρο. Πολλοί σχετικοί ιστότοποι περιέχουν πίνακα του «κινούμενου μέσου όρου», που δείχνει τις καλύτερες δυνατές τιμές για αγορά και πώληση ενός συγκεκριμένου νομίσματος. Πότε μην αγοράζετε όταν η τιμή έχει φτάσει στο ιστορικό υψηλό της.

Αλλά πότε πρέπει να πουλάτε το νόμισμα που έχετε συλλέξει; Πρώτο απ’ όλα, αναπτύσσοντας την επενδυτική σας στρατηγική, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη το μέγεθος του κεφαλαίου σας, την ανοχή κινδύνου, τις φορολογικές συνέπειες και τον λόγο για τον οποίο επενδύσατε αρχικά σε κρυπτονομίσματα. Πρέπει ταυτόχρονα να θυμάστε, ότι η διαχείριση των κρυπτονομισμάτων απαιτεί γνώση και απόκτηση βασικών δεξιοτήτων που επιτρέπουν το ανεξάρτητο εμπόριο.

Ripple… θα αναπηδήσει ξανά;

Όσον αφορά τις επενδύσεις στο Ripple, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι είναι αυτό που κάνει αυτό το κρυπτονόμισμα τόσο διαφορετικό από τα άλλα. Ενώ το Bitcoin και το Ethereum καθώς και άλλα κορυφαία νομίσματα ακολουθούν την αποκέντρωση, το XRP αποτελεί εξ ολοκλήρου ιδιοκτησία της Ripple.

Η Ripple προσπαθεί επίσης να δημιουργήσει ένα κρυπτονόμισμα για να καλύψει την εξειδικευμένη αγορά στον χρηματοοικονομικό κόσμο, επειδή θεωρεί ότι το κρυπτονόμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλύτερα στις υπηρεσίες τραπεζών. Άλλα νομίσματα όπως το Bitcoin, θέλουν να αντικαταστήσουν ή να ξεπεράσουν τις τράπεζες σε δημοτικότητα, την ώρα που η Ripple επιθυμεί ώστε το νόμισμά της να χρησιμοποιείται από τις τράπεζες για την γρήγορη και εύκολη αποστολή χρημάτων διασυνοριακά.

Αυτό ένα καλό κενό στην αγορά, καθώς οι τράπεζες έχουν πολλές ευκαιρίες να επωφεληθούν από την τεχνολογία Ripple. Ωστόσο αυτό σημαίνει ότι στην αγορά XRP μεγαλύτερη επιρροή έχουν οι ειδήσεις που αφορούν την υιοθέτηση του νομίσματος από τις τράπεζες και η διαμόρφωση των κρυπτονομισμάτων.

Είναι επομένως το Ripple μία καλή επένδυση;Μπορεί να φαίνεται αντίθετο με τη λογική, αλλά η τροχιά του Ripple για το έτος 2021 φαίνεται καλή, λαμβάνοντας υπόψη ότι το νόμισμα αυτό έχει περάσει πραγματικά δύσκολα χρόνια. Το Ripple χτυπήθηκε σημαντικά το 2019 και ήταν ένα από τα φτηνότερα στοιχεία κρυπτογράφησης. Αλλά αυτό σημαίνει ότι τώρα έχει πολύ χώρο για να αυξήσει την αξία του. Πόσο μάλλον που το έτος 2021 πιθανότατα θα «καλύψει τις απώλειες» που προκλήθηκαν από την πανδημία, γεγονός που σημαίνει κέρδος για τις τράπεζες και το κρυπτονόμισμα Ripple.

Πακέτο με το κρυπτονόμισμα

Το εκπαιδευτικό πακέτο με το κρυπτονόμισμα, συμπεριλαμβανομένου του Πακέτου Ripple, είναι ένα σύνολο αφιερωμένο σε αρχάριους επενδυτές που θέλουν να ξεκινήσουν την επένδυση σε ένα εικονικό νόμισμα. Ένα τυπικό πακέτο αποτελείται από ένα σύνολο e-book, webinar και εκπαιδευτικών υλικών, τα οποία επιτρέπουν την απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις επενδύσεις.

Αυτό που ξεχωρίζει τα εκπαιδευτικά πακέτα με κρυπτονομίσματα από τις άλλες εκπαιδευτικές προσφορές, είναι οι μονάδες μπόνους ενός επιλεγμένου κρυπτονομίσματος. Αυτοί οι τύποι νομισμάτων ή token που επισυνάπτονται στα πακέτα συνήθως φυλάσσονται σε έναν ιδιωτικό λογαριασμό εικονικού πορτοφολιού, στο οποίο ο πελάτης αποκτά πρόσβαση κατά την αγορά του πακέτου. Αυτό διασφαλίζεται από μία ειδική κάρτα με κωδικό, στην οποία βρίσκεται το όνομα χρήστη και ο κωδικός του λογαριασμού που αναφέρθηκε παραπάνω. Τα πακέτα με τα κρυπτονόμισμα είναι επομένως μία επιλογή για αρχάριους επενδυτές, εξασφαλίζουν εκπαιδευτικό υλικό και έναν ασφαλή τρόπο αποθήκευσης των κρυπτονομισμάτων, χωρίς την ανάγκη δημιουργίας λογαριασμού στο κρυπτοχρηματιστήριο.

Πακέτο Ripple

Αν και προϊόντα τέτοιου τύπου εκτιμώνται όλο και περισσότερο από τους πελάτες και προσφέρουν πολλούς τύπους κρυπτονομισμάτων, το Ripple είναι το πιο δημοφιλές μεταξύ των αρχάριων επενδυτών.

Το Πακέτο Ripple είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος που συνδέει τη θεωρητική μάθηση με την πρακτική επένδυση. Ο πελάτης, λαμβάνει στα πλαίσια του πακέτου ένα σύνολο εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και ένα δωρεάν μπόνους υπό τη μορφή μονάδων κρυπτονομίσματος Ripple. Τα υλικά είναι επιλεγμένα έτσι ώστε ακόμη και άτομα που δεν έχουν ακούσει προηγουμένως για τα κρυπτονομίσματα, να μπορούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους. Εκτός από το θεωρητικό μέρος, το Πακέτο Ripple σας επιτρέπει να εκπαιδευτείτε πρακτικά ως ένας επενδυτής με τα πρώτα – δωρεάν – token Ripple.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο πακέτο; Αρκεί να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο και θα παραγγείλουμε το αναφερόμενο Εκπαιδευτικό Πακέτο με το Κρυπτονόμισμα. Μετά την υποβολή της παραγγελίας, θα σταλεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στην διεύθυνση e-mail που ορίστηκε. Στο ηλεκτρονικό μήνυμα θα περιέχονται οδηγίες σχετικά με τον τρόπο λήψης του εκπαιδευτικού υλικού, αλλά ο πελάτης θα λάβει επίσης μέσω ταχυδρομείου ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Κάρτα Ripple. Η κάρτα αυτή πρέπει να φυλαχτεί σε ασφαλές μέρος. Περιέχει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού όπου βρίσκονται τα token Ripple ως μέρος του πακέτου.

Pakiet Ripple – η άποψή μας

Το Πακέτο Ripple έχει κερδίσει την θετική γνώμη των πελατών και μπορεί να συστηθεί αναμφίβολα σε αρχάριους επενδυτές. Ως μέρος του πακέτου θα λάβουν πολλά χρήσιμα υλικά, που παρουσιάζουν τόσο βασικές όσο και εξειδικευμένες γνώσεις σε προσιτή μορφή για τον καθένα.

Ο τρόπος παράδοσης των δωρεάν μονάδων Ripple μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερος, δεν παρουσιάζει όμως προβλήματα με την παραλαβή του δωρεάν, μόλις φτάσει το πακέτο. Η επικοινωνία και η εξυπηρέτηση πελατών βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο, ιδιαίτερα σημαντικό στην περίπτωση ενός προϊόντος που εστιάζει στην άμεση επαφή.

Το Εκπαιδευτικό Πακέτο Ripple είναι επομένως ένα αξιόπιστο προϊόν, μία ενδιαφέρουσα λύση στην ήδη κορεσμένη αγορά από εκπαιδευτικά υλικά και σεμινάρια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *