Инвестиране в криптовалути – дали Пакетът Рипъл си струва? Нашето мнение.

Инвестиране в криптовалути – дали Пакетът Рипъл си струва? Нашето мнение.

Наскоро нашумелите инвестиционни пакети за криптовалута представляват отговор на нуждите на начинаещите инвеститори. Успехът им изглежда се дължи на добавянето на безплатна криптовалута към учебните материали. Въпреки това, струва ли си да инвестирате в Пакет Рипъл?

Светът е луд по електронните монети

Първата децентрализирана криптовалута – Биткойн, е създадена през 2009 г. от девелопър с псевдонима „SatoshiNakamoto“. През следващите години бяха създадени стотици други валути, но малко от тях бяха успешни, защото не допринесоха с много за техническите иновации. Няколко вида електронни монети обаче се считат за устойчиви в бъдеще, което бързо подтикна инвеститорите да инвестират капитала си в тях.

Криптовалутите се използват предимно извън съществуващите банкови и държавни институции и по принцип различни видове криптовалути съществуват отделно от традиционните борси. Въпреки че тези алтернативни децентрализирани монети са в ранните етапи на развитие, имат уникален потенциал да предизвикат съществуващите валутни и платежни системи. Към юни 2017 г. общата капитализация на криптовалутата възлиза на над 100 милиарда долара, а рекордно високият дневен обем вече надхвърля 6 милиарда долара.

Инвестициите в криптовалути стават популярни едва през 2015 г., въпреки факта, че първата виртуална валута е създадена шест години по-рано. Въпреки това, през онази година финансовите съветници, свързани с големи корпорации, мащабно започнаха да изследват криптовалути. Интересът към цифровите валути се дължи на няколко фактора – полезността на блокчейн технологията, възможните приложения в бизнеса и възможността криптовалутите да се третират като инвестиционен актив с висока променливост.

Инвестиране в криптовалути

Криптовалутите са спекулативен актив. Този тип инвестиция често се нарича „buy the dips“. Тази концепция се отнася до закупуване на повече криптовалути с падането на цената и по време на корекцията. За да използвате метода „buy the dips“, трябва да имате знания за анализ на диаграми, краткосрочни и дългосрочни средни стойности, както и исторически тенденции в криптовалутите. Инвеститорите, които купуват съгласно това правило, могат да изберат да продават бързо (краткосрочно инвестиране) или да държат криптовалутата, за да изградят продължителна позиция (дългосрочно инвестиране).

Друг вид стратегия е да купувате, когато цените са по-ниски от историческата средна стойност. Много браншови портали имат таблица с „пълзяща средна стойност“, която показва най-добрите възможни точки за покупка и продажба на валута. Никога не трябва да купувате, когато цената достигне историческия си връх.

Но кога трябва да се продаде събраната валута? Първо и преди всичко, когато разработвате инвестиционна стратегия, трябва да вземете предвид Вашите финанси, толерантност към риска, данъчни последици и причината, поради която първоначално сте инвестирали в криптовалута. Струва си да се помни, че управлението на криптовалута изисква знания и придобиване на основни умения, позволяващи независима търговия.

Рипъл – дали още ще скочи?

Що се отнася до инвестирането в Рипъл, важно е да знаете какво прави тази криптовалута толкова различна от останалите. Докато Биктойн и Етериум, както и други топ монети се стремят към децентрализация, XRP е изцяло собственост на Рипъл.

Фирмата Рипъл също се стреми да създаде криптовалута, която да запълни уникална ниша във финансовия свят, тъй като вярва, че криптовалутата може да се използва най-добре за обслужване на банки. Други валути, като Биткойн, се стремят да заменят или надминат банките по популярност, докато фирмата Рипъл иска нейната валута да се използва от банките за бързо и лесно прехвърляне на стойност през границите.

Това е добра пазарна празнина, тъй като банките имат много възможности да използват технологията на Рипъл. Това обаче означава, че пазарът на XRP е по-силно повлиян от новини относно приемането на валута от банките и регулирането на криптовалутите.

Дали обаче Рипъл е добра инвестиция? Може да изглежда неинтуитивно, но траекторията на Рипъл за 2021 г. изглежда добре, като се има предвид, че в миналото тази монета наистина е имала трудности. Рипъл пострада силно през 2019 г. и беше един от най-евтините крипто активи, но това означава, че сега има достатъчно място да увеличи стойността си. Особено след като 2021 г. най-вероятно ще „навакса“ причиненото от пандемията, което означава печалба за банките и криптовалутата Рипъл.

Пакет с криптовалута

Образователният пакет с криптовалута, включително Пакетът Рипъл, е набор, посветен на начинаещи инвеститори, които искат да започнат да инвестират във виртуална валута. Типичният пакет се състои от набор от електронни книги, уебинари и образователни материали, които позволяват придобиването на основни знания за инвестициите.

Това, което отличава образователните пакети с криптовалута от другите предложения за обучение, са бонус единиците от избраната криптовалута. Тези видове монети или токени, прикрепени към пакети, обикновено се съхраняват в частен акаунт на виртуален портфейл, до който клиентът има достъп при покупка на пакета. Това осигурява специалната карта с код, която съдържа данни за вход и парола за гореспоменатия акаунт. Следователно пакетите за криптовалута са опция за начинаещи инвеститори, тъй като предоставят образователни материали и безопасен начин за съхранение на криптовалути, без да е необходимо да се създава акаунт на борсата за криптовалути.

Пакет Рипъл

Въпреки че клиентите все повече ценят този тип продукти и се предлагат много видове криптовалути, Рипъл е най-популярна сред начинаещите инвеститори.

Пакетът Рипъл представлява ефективен начин за съчетаване на теорията с практическото инвестиране. Като част от пакета клиентът получава набор от образователни материали, както и безплатен бонус под формата на криптовалутни единици Рипъл. Материалите са специално подбрани, за да могат дори хора, които не са чували за криптовалути преди това, да развият знанията си. В допълнение към теоретичната част, Пакетът Рипъл предлага възможност за практическо обучение като инвеститор, който разполага със своите първи безплатни токени Рипъл.

Как да получите достъп до Пакета? Достатъчно е да се свържете по телефона и ние ще поръчаме споменатия Образователен пакет с криптовалута. След като направите поръчката, на посочения имейл адрес ще бъде изпратено съобщение за потвърждение на поръчката. Имейлът ще съдържа указания как да се изтеглят образователните материали, като също така клиентът ще получи пратка по традиционната поща, която ще включва Карта Рипъл. Тази карта трябва да се пази на сигурно място, тъй като съдържа гореспоменатите данни за вход и парола за акаунта, на който се намират Рипъл токените, получени като част от пакета.

Пакетът Рипъл – нашето мнение

Пакетът Рипъл се радва на положително мнение сред клиентите и несъмнено се препоръчва за начинаещи инвеститори. Като част от пакета те ще получат много полезни материали, представящи както основни, така и специализирани знания в достъпна форма.

Методът за доставяне на безплатните Рипъл единици може да изглежда необичаен, но няма проблеми с вземането на единиците, щом пратката пристигне. Контактът и обслужването на клиентите са на много високо ниво, което е особено важно при продукт, който се фокусира върху директен контакт.

Следователно Образователният пакет Рипъл е надежден продукт, интересно решение на пазар, който и без това е наситен с учебни и образователни материали.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *