Stellar kriptovaluta és a lehetőségei – hogyan és miért érdemes beszerezni?

Stellar kriptovaluta és a lehetőségei – hogyan és miért érdemes beszerezni?

Annak ellenére, hogy a buborék 2018-ban pukkant ki, és számos komment előrejelezte az összeomlást, a kriptovaluta-piac továbbra is dinamikusan fejlődik, a rajta működő altcoinok pedig továbbra is képesek mindenkit meglepni. Az utóbbi „felfedezés”, amely sok felhasználó és befektető figyelmét felkeltette, a Stellar felület és a rajta elérhető tokenek, a Stellar Lumens.

Stellar… más kriptovaluta, mint a többi?

A Stellar egy blockchain technológián alapuló felület, amely lehetővé teszi a valuták, szolgáltatások, termékek és egyebek cseréjét. A tranzakció szinte azonnal kerül végrehajtásra, a költsége pedig mikroszkopikus. A Stellar Lumens kriptovaluta egy token, amely közvetítő csereeszközként használható a weboldalon. A tranzakció teljesítéséhez az egyetlen követelmény az, hogy néhány egység legyen rajta a számlán.

A Stellar nemcsak a sebessége és a skálázhatósága miatt nagyon egyedi, hanem azért is, mert könnyen hozzáférhető mind a nagyvállalatok vagy bankok számára, mind az egyéni felhasználók számára. Ennek a széles célcsoportnak köszönhetően a Stellar különböző területeken alkalmazható. Nem csoda tehát, hogy mind a potenciális felhasználók, mind a befektetők érdeklődési körében van, a beavatottság szintjétől függetlenül.

Kezdetek és eredmények

A Stellart 2014-ben Jed McCaleb programozó hozta létre, aki pl. a Ripple-n végzett munkájáról ismert, valamint Joyce Kim, a befektetési jogra szakosodott ügyvéd. Együtt alapítottak meg egy non-profit szervezetet, a Stellar Development Foundation névvel. A 3 millió dolláros kölcsön Stripe CEO-jától, Patrick Collinsontól nagyon segített nekik elindítani ezt a projektet és a szervezetet. Ennek köszönhetően sikerült nekik a nyílt forráskódú Stellar protokollt kifejleszteni, amely lehetővé teszi a pénz, termékek és szolgáltatások szinte azonnali és minimális költségekkel járó cseréjét az egész világon. Kezdetben a felület a McCaleb által megírt Ripple protokollra épült, de már 2015-ben a Stellar Consensus Protocol váltotta fel, amely jobban megfelel a felület követelményeinek és igényeinek. 2016-ban pedig bevezették a Lightning Network-ot, amely jelentősen felgyorsította a tranzakciók végrehajtásának sebességét és javította az egész hálózat skálázhatóságát.

A projekt sikeres lett, és azóta folyamatosan stabilan fejlődik, miközben fenntartja az alacsony tranzakciós költségeket és az összes érdeklődőnek biztosít könnyű hozzáférhetőséget. Egy tranzakció jelenleg mindössze 0,00001 XLM-ba kerül (Stellar Lumens), azaz körülbelül 0,00000296 USD-ba. Annak érdekében azonban, hogy elkerüljék a hálózat túlterhelését, a túl sok fiók létrehozására való felhasználását vagy a spam tömeges terjesztését, bevezették azt a minimális összeget, amelynek a tranzakció végrehajtásának lehetővé tételéhez a pénztárcában rendelkezésre kell állnia. Bár nem magas, csupán 1 XLM értékű, ez segít a potenciális csalókat elriasztani attól, hogy több fiókot hozzanak létre a hálózattal való manipulálás céljából.

Jelenleg a Stellar az egyik leghíresebb kriptovaluta, amely a kapitalizáció szerinti top 10 kripto közé került. A felület gyakorlati aspektusából adódóan a Stellar Lumens ára elég stabil marad a coinokhoz, vagyis a hagyományos pénzvaluták közvetlen helyettesítésére tervezett kriptovalutákhoz képest, sőt más tokenekhez képest is.

Jövedelmező befektetés?

A Stellar kezdettől fogva olyan felületként szolgált, ahol olcsón, egyszerűen és gyorsan át lehetett utalni a pénzeszközöket akár a világ másik végére is. Ezért a Stellar Development Foundation stratégiájának alapja az állandó fejlesztés és egyre több új partner megszerzése szerte a világon. Így 2017 végén az alapítvány együttműködést kötött a nigériai SureRemit céggel, 2021 legelején pedig Ukrajna Digitális Átalakulási Minisztere bejelentette az SDF-fel való partnerséget az ukrán digitális infrastruktúra átalakításában.

Minden további partner, amelyet az Alapítvány megszerez, globálisabbá, praktikusabbá teszi a felületet mind az állampolgárok, mind a különféle vállalatok vagy multicégek számára. Nem csoda tehát, hogy növekszik a felület és a Stellar Lumens iránti igény és érdeklődés. Emellett a Stellar nemcsak a potenciális partnereket vagy felhasználókat vonzza, hanem magán- és professzionális befektetőket is. Ennek eredményeként egyre több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy hol és hogyan lehet az XLM egységeket beszerezni.

Beszerzés …

Stellar Lumens nemcsak azok a befektetők számára vonzóak, akik remélik, hogy hosszú távon megnő az áruk, hanem a potenciális felhasználóknak is. Érdemes megjegyezni, hogy a felületen még mindig él az a követelmény, hogy a tranzakciók végrehajtásához legalább egy Lumennel kell rendelkezni a pénztárcában. Ebből fakadóan nagy az érdeklődés az XLM iránt. Ennek eredményeként egyre több helyen szerepelnek ezek a tokenek az összeállításban.

A coinok, altcoinok és tokenek beszerzésének legnépszerűbb helye a kriptotőzsdék. Ezek a felületek az első hely, ahova benéznek az új egységek megszerzése iránt érdeklődő kriptorajongók, ami nem hivatalosan a kriptovaluták megvásárlásának „alapértelmezett” módjává teszi azokat. A kriptotőzsdék pontos listája, ahol megvásárolhatók a Stellar Lumens az SDF hivatalos weboldalán érhető el.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a kriptográfiai tőzsdén való kereskedéshez feltétlenül szükséges a megfelelő wallet. Tulajdonságai miatt a Stellar valamivel magasabb e-pénztárcát illető követelményekkel rendelkezik, mint a legtöbb kriptovaluta. Ezért nem minden wallet alkalmas arra, hogy ezeket a bizonyos egységeket tárolja, ami különösen nehéz feladat lehet azoknak a kezdőknek, akiknek nem kell tudniuk, hogyan válasszák ki és biztosítsák be a számlájukat a kriptopénztárca platformján.

Szerencsére vannak módszerek ezen probléma elkerülésére és az egységek egyszerű és biztonságos amatőrök általi megszerzésére.

Stellar Csomag, azaz a kriptovalutával ellátott csomag

Az egyik ilyen módszer a Stellar Oktatócsomag igénybevétele, amely számos hasznos tananyagot tartalmaz kezdőknek. Nemcsak könnyen emészthető tudást tartalmaz a kriptovalutákról, azok történetéről és általánosságban az alkalmazásairól, hanem egy kis bónuszt is, néhány XLM egység formájában, amelyek célja, hogy támogassák az amatőröket az ismeretek megszerzésében és az elsajátított elmélet gyakorlati felhasználásában.

Ennek a terméknek köszönhetően a Stellar igénybevétele, valamint a kriptovaluták témája iránt érdeklődő emberek megszerezhetik a szükséges ismereteket. Ez pedig szilárd, érdemi alapot biztosít számukra, amelynek köszönhetően jobban megértik a kriptográfiai valuták világát, és magabiztosabban tudnak majd tájékozódni a kriptopiacon, különböző coinokat és tokeneket felhasználva és befektetve.

Ezenkívül a csomaghoz csatolt ingyenes egységek lehetővé teszik olyan tokenek biztonságos beszerzését, amelyeket különben nehéz lenne tárolni és bebiztosítani. Ugyanis a Stellar Csomag gyártója kínálja a bónusz az általa létrehozott e-pénztárca számlájára való áthelyezésének lehetőségét. Így a gyártó leveszi az ügyfélről azt a terhet, hogy önállóan köteles legyen megtalálni és bebiztosítani a walletet. Ily módon a kezdő befektető egyszerű és biztonságos módon megszerezheti első eszközeit és az elengedhetetlen ismereteket.

Vajon érdemes? A mi véleményünk a Stellar Csomagról

Globális jellegéből és széles, praktikus alkalmazásából adódóan a Stellar mindenképpen az egyik legérdekesebb token, amely jelenleg elérhető a piacon. Nem csoda tehát, hogy egyre nagyobb népszerűségre tesz szert mind a befektetők, mind a vállalatok, mind a felhasználók körében, sőt még az állami képviselők körében is. A felület globális vetülete, az alacsony felhasználási költségek és a könnyű kezelés lehetővé teszik, hogy az Alapítványnak nem okoz gondot az új partnerek megtalálása a világ minden tájáról, egyre szélesebb közönség számára kínálva szolgáltatásait. Ennek köszönhetően nyugodtan megállapítható, hogy ez egy nagyon jövőbiztos felület, amelynek nagyszerű nemzetközi sikerre és stabil növekedésre van esélye hosszú éveken keresztül.

Függetlenül a kriptovaluták terén elért előrehaladás szintjétől, érdemes érdeklődni a Stellar iránt és megszerezni azt: azoknak, akik valamivel tapasztaltabbak a tőzsdén keresztül, vagy az amatőröknek szóló Stellar Csomag révén. A vélemények a Stellar felületről vagy a Stellar Lumens tokenekről nagy többségben pozitívak, a Stellar Development Foundation pedig nem tétlenkedik a művük fejlesztésében és az új partnerek megszerzésében. Ezért érdemes már ma megbecsülni a Stellar funkcionalitását, és részt venni egy olyan projektben, amelynek esélye van világszerte forradalmasítani a pénzügyeket.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *