Kriptovaluta Stellar in njene možnosti – kako in zakaj jo pridobiti?

Kriptovaluta Stellar in njene možnosti – kako in zakaj jo pridobiti?

Kljub poku mehurčka leta 2018 in številnim komentarjem, ki napovedujejo njegov propad, se trg kriptovalut še vedno dinamično razvija in altcoini, ki delujejo na njem, še vedno presenečajo. Zadnje “odkritje”, ki je pritegnilo pozornost številnih uporabnikov in investitorjev, je platforma Stellar in njeni žetoni Stellar Lumens.

Stellar … kriptovaluta, kakršna ni nobena druga?

Stellar je platforma, zasnovana na blockchainu, kjer lahko izmenjate valute, storitve, izdelke in še več. Transakcija je skoraj takojšnja, stroški pa so mikroskopski. Kriptovaluta Stellar Lumens je žeton, ki se na strani uporablja kot posredno sredstvo v izmenjavi. Imeti več enot na računu je tudi edina zahteva za dokončanje transakcije.

Stellar je precej edinstven ne samo zaradi svoje hitrosti in razširljivosti, temveč tudi zato, ker je lahko dostopen tako velikim korporacijam ali bankam kot posameznim uporabnikom. Zahvaljujoč tej široki ciljni skupini lahko Stellar uporabljamo na številnih različnih področjih. Ni čudno, da je priljubljen predmet zanimanja tako potencialnih uporabnikov kot investitorjev vseh ravni spretnosti.

Začetek in učinki

Stellar je leta 2014 ustvaril programer Jed McCaleb, znan npr. iz dela v podjetju Ripple in Joyce Kim, odvetnica, specializirana za investicijsko pravo. Skupaj sta ustanovila neprofitno organizacijo, imenovano Stellar Development Foundation. Za začetek tega projekta in organizacije jima je bilo v veliko pomoč posojilo v višini 3 milijone dolarjev, ki ga je dal Patrick Collinson, CEO podjetja Stripe. Kot rezultat so lahko razvili odprtokodni protokol Stellar, ki jim omogoča takojšnjo izmenjavo denarja, izdelkov in storitev po vsem svetu z minimalnimi stroški. Sprva je platforma temeljila na protokolu Ripple, ki ga je napisal McCaleb, že leta 2015 pa ga je nadomestil protokol Stellar Consensus, ki je bolj ustrezal zahtevam in potrebam platforme. Leta 2016 je bila uvedena mreža Lightning, ki je bistveno pospešila hitrost izvedbe transakcij in izboljšala razširljivost celotnega omrežja.

Projekt je bil uspešen in se od takrat naprej nenehno razvija, hkrati pa ohranja nizke transakcijske stroške in lahko dostopnost vsem zainteresiranim. Ena transakcija trenutno stane le 0,00001 XLM (Stellar Lumens) ali približno 0,00000296 USD. Da bi se izognili preobremenitvi omrežja, njegovo uporabo za ustvarjanje prevelikega števila računov ali množično širjenje neželene pošte, je uveden minimalni znesek, ki mora biti na voljo v denarnici, da bi omogočili izvajanje transakcij. Čeprav ta ni visok in znaša samo 1 XLM, to pomaga potencialnim goljufom preprečiti, da bi ustanovili več računov z namenom manipulacije omrežja.

Trenutno je Stellar ena izmed najbolj znanih kriptovalut in je v top 10 po kapitalizaciji. Praktični vidik platforme omogoča, da je cena Stellar Lumens precej stabilna v primerjavi s kovanci, torej kriptovalutami, namenjenimi neposredno nadomestitvi tradicionalnih valut in celo drugih žetonov.

Donosna investicija?

Že od samega začetka naj bi Stellar služil kot platforma, na kateri bi bilo mogoče poceni, enostavno in hitro prenašati sredstva tudi na drug konec sveta. Zato sta stalni razvoj in pridobivanje novih partnerjev po vsem svetu osnova strategije Stellar Development Foundation. Zato je konec leta 2017 fundacija vzpostavila sodelovanje z nigerijskim SureRemitom, na samem začetku leta 2021 pa je ukrajinski minister za digitalno preobrazbo napovedal partnerstvo s SDF pri preoblikovanju ukrajinske digitalne infrastrukture.

Vsak nov partner, ki ga Fundacija pridobi, naredi platformo bolj globalno, praktično, dostopno tako državljanom kot različnim podjetjem ali korporacijam. Nič čudnega torej, da uporaba in zanimanje za platformo in Stellar Lumens narašča. Poleg tega Stellar privablja ne le potencialne partnerje ali uporabnike, temveč tudi zasebne in profesionalne investitorje. Zato se pojavlja vedno več vprašanj o tem, kje in kako pridobiti enote XLM.

Pridobivanje …

Stellar Lumens si ne želijo samo investitorji, ki upajo, da bodo dolgoročno zvišali svojo ceno, ampak tudi potencialni uporabniki. Treba si je zapomniti, da platforma še vedno zahteva vsaj en lumen v denarnici za kakršne koli transakcije. Zato je zanimanje za XLM veliko. Posledično vse več mest te žetone vključuje v svoje načrte.

Najbolj priljubljeno mesto za pridobivanje kovancev, altcoinov in žetonov so kripto borze. Te platforme so prvo mesto za kripto navdušence, ki jih zanima nakup novih enot, zaradi česar so neuradno “privzeti” način za nakup kriptovalut. Natančen seznam kripto borz, kjer je mogoče kupiti Stellar Lumens, je na voljo na uradni spletni strani SDF.

Vendar ne smemo pozabiti, da je za trgovanje na kripto borzi potrebna ustrezna denarnica. Zaradi svojih lastnosti ima Stellar nekoliko višje zahteve, kar se tiče e-denarnici, kot večina kriptovalut. Zato morda niso vse denarnice primerne za shranjevanje teh posebnih enot, kar je lahko še posebej težka naloga za začetnike, ki morda ne vedo, kako izbrati in zavarovati svoj račun na platformi kripto denarnice.

Na srečo obstajajo načini za amaterje, kako to težavo zaobiti in enostavno ter varno pridobiti enote.

Paket Stellar, torej paket s kriptovaluto

Eden takih načinov je izkoristiti Izobraževalni paket Stellar, ki vključuje veliko koristnih učnih gradiv za začetnike. Vsebujejo ne le lahko prebavljivo znanje o kriptovalutah, njihovi zgodovini in aplikacijah na splošno, temveč tudi majhen bonus v obliki nekaj enot XLM, namenjenih amaterjem pri pridobivanju znanja in uporabi naučene teorije v praksi.

Zahvaljujoč temu izdelku lahko ljudje, ki jih zanima uporaba Stellar, pa tudi tematika kriptovalut, pridobijo potrebno znanje. To pa jim bo zagotovilo trdno, vsebinsko podlago, zahvaljujoč kateri bodo bolje razumeli svet kriptografskih valut in bodo lahko bolj samozavestno krmarili na trgu kriptovalut z uporabo in investiranjem v različne kovance in žetone.

Poleg tega vam brezplačne enote, dodane paketu, omogočajo varno pridobivanje žetonov, ki bi jih sicer težko shranili in zavarovali. Proizvajalec Paketa Stellar ponuja možnost prenosa bonusa na račun e-denarnice, ki ga je ustvaril. Na ta način lahko proizvajalec kupca razbremeni obveznosti, da denarnico poišče in zavaruje sam. Na ta način lahko investitor začetnik na preprost in varen način pridobi prva sredstva in potrebno znanje.

Ali se splača? Naše mnenje o Paketu Stellar

Zaradi svoje globalne narave in široke, praktične uporabe, je Stellar zagotovo eden najzanimivejših žetonov, ki so danes na voljo na trgu. Ni čudno, da pridobiva vedno večjo priljubljenost med investitorji, korporacijami, uporabniki in celo državnimi predstavniki. Globalni vidik platforme, nizki obratovalni stroški in enostavnost uporabe pomenijo, da fundacija brez težav najde nove partnerje v različnih delih sveta, ki svoje storitve ponuja širši in širši javnosti. Zahvaljujoč temu lahko sklepamo, da gre za platformo, ki je odporna na prihodnost in ima dolga leta možnost za velik mednarodni uspeh in stabilno rast.

Ne glede na stopnjo znanja kriptovalut, se je vredno zanimati za Stellar in ga pridobiti, tisti bolj izkušeni preko borze, začetniki pa s pomočjo Paketa Stellar. Mnenja o platformi Stellar ali žetonih Stellar Lumens so v veliki meri pozitivna in fundacija Stellar Development Foundation ne počiva pri razvoju svojega dela in pridobivanju novih partnerjev. Zato je vredno že danes ceniti funkcionalnost Stellarja in sodelovati v projektu, ki ima priložnost za revolucijo v financah po vsem svetu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *