Criptovaluta Stellar și posibilitățile acesteia – cum și de ce să o obțineți?

Criptovaluta Stellar și posibilitățile acesteia – cum și de ce să o obțineți?

În ciuda exploziei bulei din 2018 și a numeroaselor comentarii, care preziceau prăbușirea acesteia, piața criptovalutelor se dezvoltă în continuare dinamic, iar altocinele care funcționează datorită acesteia sunt încă surprinzătoare. Ultima „descoperire”, care a atras atenția multor utilizatori și investitori este platforma Stellar și token-urile sale, Stellar Lumens.

Stellar… o criptovalută diferită de toate?

Stellar este o platformă bazată pe tehnologia blockchain, unde puteți schimba valute, servicii, produse și multe altele. Tranzacția este aproape instantanee, iar costul este microscopic. Criptovaluta Stellar Lumens este un token utilizat pe site în calitate de intermediar în schimb. A deține mai multe unități în cont este, de asemenea, singura cerință pentru finalizarea tranzacției.

Stellar este destul de unic nu doar pentru viteza și scalabilitatea sa, ci și pentru că este ușor accesibil atât pentru corporații mari sau bănci, cât și pentru utilizatori individuali. Datorită acestui grup țintă larg, Stellar poate fi utilizat în multe domenii diferite. Nu este de mirare că este un obiect de interes popular atât pentru potențialii utilizatori, cât și pentru investitorii de toate nivelurile de calificare.

Începuturi și efecte

Stellar a fost creat în anul 2014 de către programatorul Jed McCaleb, cunoscut, printre altele, în urma colaborării cu Ripple, și Joyce Kim, avocat specializat în dreptul investițiilor. Împreună au fondat organizația non-profit numită Stellar Development Foundation. Începerea și organizarea acestui proiect au fost posibile datorită împrumutului acordat de CEO-ul Stripe, Patrick Collinson, în valoare de 3 milioane de dolari. Ca urmare, au reușit să dezvolte protocolul  open-source Stellar, care să permită realizarea schimbului de bani, produse și servicii în întreaga lume, aproape imediat și la un cost minim. Inițial, platforma se baza pe protocolul Ripple scris de McCaleb, dar deja în 2015 a fost înlocuit de Stellar Consensus Protocol, mai potrivit cerințelor și nevoilor platformei. În 2016, a fost implementată rețeaua Lightning Network, care a accelerat semnificativ ritmul execuției tranzacțiilor și a îmbunătățit scalabilitatea întregii rețele.

Proiectul a avut succes și s-a dezvoltat constant de atunci, menținând în același timp costuri de tranzacție reduse și accesibilitate ușoară pentru toate părțile interesate. O tranzacție costă în prezent doar 0,00001 XLM (Stellar Lumens), adică aproximativ 0,00000296 USD. Cu toate acestea, pentru a evita supraîncărcarea rețelei, utilizarea acesteia pentru a crea prea multe conturi sau răspândirea spamului la scară masivă, a fost introdusă o sumă minimă, care trebuie să fie disponibilă în portofel, pentru a permite executarea unei tranzacții. Deși nu este vorba de o sumă mare, doar 1 XLM, aceasta ajută la descurajarea potențialilor fraudatori de a deschide mai multor conturi în scopul de a manipula rețeaua.

În prezent, Stellar este una dintre cele mai renumite criptovalute, aflându-se în top 10 din punctul de vedere al capitalizării. Aspectul practic al platformei face ca prețul Stellar Lumens să fie destul de stabil în comparație cu coin-urile, adică criptovalutele destinate în mod direct să înlocuiască valutele tradiționale, și chiar și la alte token-uri.

O investiție profitabilă?

Încă de la început, Stellar urma să servească drept o platformă, unde ar fi posibil să se transfere fonduri ieftin, ușor și rapid chiar și în cealaltă parte a lumii. Prin urmare, dezvoltarea constantă și dobândirea tot mai multor noi parteneri din întreaga lume stau la baza strategiei Stellar Development Foundation. Prin urmare, la sfârșitul anului 2017, fundația a stabilit cooperarea cu nigerianul SureRemit, iar la începutul anului 2021, Ministrul Transformării Digitale din Ucraina a anunțat parteneriatul cu SDF în transformarea infrastructurii digitale ucrainene.

Fiecare partener ulterior, pe care Fundația îl câștigă, face ca platforma să fie mai globală, mai practică, la dispoziția cetățenilor, precum și a diferitelor companii sau corporații. Nu este de mirare atunci că utilizarea și interesul față de platformă și Stellar Lumens sunt în creștere. Mai mult, Stellar atrage nu numai potențiali parteneri sau utilizatori, ci și investitori privați și profesioniști. Ca urmare, se pun din ce în ce mai multe întrebări despre, unde și în ce mod se pot obține unități XLM.

Obținere…

Stellar Lumens sunt doriți nu numai de investitorii, care speră să își mărească prețul pe termen lung, ci și de potențialii utilizatori. Merită să reținem că platforma necesită în continuare cel puțin un Lumen în portofel în scopul de a efectua orice fel de tranzacție. Prin urmare, interesul pentru XLM-uri este mare. Ca urmare, din ce în ce mai multe locuri includ aceste token-uri în programele lor.

Cel mai popular loc pentru obținerea oricăror coin-uri, altcoins și token-uri sunt criptovalutele. Aceste platforme sunt primul loc, pentru entuziaștii cripto interesați de achiziționarea de noi unități, făcându-le neoficial modalitatea „implicită” de a cumpăra criptovalute. Lista exactă a schimburilor de criptovalute, de unde puteți cumpăra Stellar Lumens, este disponibilă pe site-ul oficial SDF.

Cu toate acestea, merită să reținem că tranzacționarea pe bursa de criptografică necesită un wallet adecvat. Datorită caracteristicilor sale, Stellar are cerințe puțin mai mari față de e-portfel, decât majoritatea criptovalutelor. Prin urmare, nu toate portofelele pot fi potrivite pentru stocarea acestor unități specifice, ceea ce poate fi o sarcină deosebit de dificilă pentru începătorii, care ar putea să nu știe cum să își aleagă și să își securizeze contul pe platforma de portofel criptografic.

Din fericire, există modalități de a rezolva această problemă și de a obține unități ușor și în siguranță de către un amator.

Pachetul Stellar, adică pachetul cu criptovalută

O astfel de abordare este utilizarea Pachetului Educațional Stellar, care include multe materiale de învățare utile pentru începători. Acestea conțin nu doar cunoștințe ușor de asimilat despre criptovalute, istoricul și aplicațiile lor în general, ci și un mic bonus sub forma câtorva unități XLM, concepute pentru a ajuta amatorii să dobândească cunoștințe și să folosească teoria învățată în practică.

Datorită acestui produs, persoanele interesate despre utilizarea Stellar, precum și despre criptovalute, pot obține cunoștințele necesare. Acest lucru, la rândul său, le va oferi o bază solidă, de fond, datorită căreia vor înțelege mai bine lumea valutelor criptografice și vor putea naviga pe piața cripto mai încrezători, folosind și investind în diferite coin-uri și token-uri.

În plus, unitățile gratuite atașate la pachet vă permit să obțineți în siguranță token-urile, care altfel ar fi dificil de stocat și securizat. Producătorul Pachetului Stellar oferă opțiunea de a transfera bonusul pe contul de portofel electronic creat de acesta. În acest fel, producătorul poate scuti clientul de obligația de a găsi și securiza singur portofelul (wallet). În acest fel, un investitor novice își poate obține primele fonduri și cunoștințele necesare într-un mod simplu și sigur.

Merită? Părerea noastră despre Pachetul Stellar

Datorită naturii sale globale și a aplicației sale largi și practice, Stellar este cu siguranță unul dintre cele mai interesante token-uri disponibile pe piață astăzi. Nu e de mirare că câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul investitorilor, corporațiilor, utilizatorilor și chiar reprezentanților statului. Aspectul global al platformei, costurile de operare reduse și ușurința utilizării fac că Fundația să nu aibă nicio problemă în găsirea de noi parteneri în diferite părți ale lumii, oferind serviciile sale unui public tot mai larg. Datorită acestui fapt, poate fi considerată o platformă foarte rezistentă la viitor, care are șanse pentru un mare succes internațional și o creștere stabilă pentru mulți ani.

Indiferent de nivelul de avansare pe tema criptovalutelor, merită să vă interesați de Stellar și să obțineți prin intermediul pieței pentru cei puțin mai experimentați sau care se adresează amatorilor Pachetului Stellar. Opiniile cu privire la platforma Stellar sau la token-urile Stellar Lumens sunt covârșitor de pozitive, iar Stellar Development Foundation nu este inactivă în dezvoltarea activității sale și în obținerea de noi parteneri. De aceea, merită deja să apreciem funcționalitatea Stellar și să luăm parte la proiectul care are șansa de a revoluționa finanțele din întreaga lume.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *